HTML

csak en

Friss topikok

  • Palmalegyezo: köszönöm, de elment a kedvem tőle...teljesen... (2014.11.01. 23:22) Jóó éjt:-)
  • Turmixoló: Gyönyörű. (2014.08.02. 20:02)
  • Blue Ocean: Pl pont neked!!!!!!! Szeretném! (2014.04.01. 18:24)
  • Blue Ocean: :-D (2014.03.26. 12:16)
  • Heni(mano): az én macskám is ezt csinálta,mikor kicsi volt:) Ma már az ölembe se fér el akkora:) Mármint a fiú... (2014.03.22. 09:06)

Címkék

2006.08.06. 14:02 Palmalegyezo

A világ és az érzékszervek .

"A kép, melyet a külvilágról alkotunk magunknak, érzékszerveink közvetítése útján épül fel. Amilyenek az érzékszerveink, olyannak látjuk a világot.

A szemlélt valóság benyomásai az élőlény felfogóképességének szűrőraszterein át jutnak el az agyba. Abszolút realitása tehát nincs a megismert jelenségeknek, mert azokat sohasem tudjuk helyi koordinátánk jelzései nélkül vizsgálni. Bizonyos százalékig megbízható az érzékelés, hiszen a szem a fényrezgések stimulálására való élettani reakció eredménye.

Dobhártya azért van, mert hangrezgések érik az agysejteket. Azok a plazmafélék, amelyekből a szenzorium differenciálódása kiindul, eredetileg minden irányban érzékenyek. Helyi ingerek és territoriális szükségletek döntik végül el, mivé kell alakulniok. Más felszíni törvények mellett, változó impulzusok esetén, csakhamar kialakulna az újfajta stimulus lemérésére alkalmas szerv. Ezt így kívánja a létért való küzdelemben az életakarat.

A fiziológusok tisztában vannak ezekkel a tényekkel, azt azonban, hogy a szervek kialakulása nem követi szolgai módon az ingerekre való reakció járószalagját, hanem az egy magasabb síkokról kiinduló mágikus irányítás eredménye, még nem tudják. A körülményekhez való alkalmazkodás csak azért tart megfelelő rendet, mert az élet hiperkozmikus koordinátája érzékelni kívánja a fizikai sík processzusait. A szattwikus létcsíra kívánsága pedig teomágia! Az ideonsíkról kisugárzó gondolat éterkonstrukciók erőkötegeit dobja az atomok világába, s a korrespondeáló orgánum anyaga úgy rakódik rá az erővázra, mint a vasreszelék a mágneses erővonalakra.

A felsőbbrendű kreatív individualitás azonban olyan szerveket is fejleszt a lenti közegben, amelyek fölépítése nem vezethető vissza helyi ingerekre. Ilyen szervek a följebb elterülő síkok transzcendentális metabolizmusainak szolgálatában állnak. Léteznek érzékek, amelyek a Föld élete számára nem is hasznosak, csak a kozmikus szolidaritás szintézisében játszanak szerepet. A Föld élete ugyanis egyáltalában nem kizárólag a Terra céljainak megfelelően van berendezve."

Részlet Wictor Charon: Az új eón tudománya című könyvből

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://melindaaah.blog.hu/api/trackback/id/tr825962653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása