Ez kerül ma a tányérra:
Marhasült Royal módra
Típusa: Marhahúsok
Hozzávalók: 1 kg sovány marhafelsál, 3 ek olaj, 1 kg burgonya meghámozva, kockára vágva, 6 közepes sárgarépa tisztítva, hasábokra vágva, 6 közepes fehérrépa tisztítva, hosszában negyedelve és hasábokra vágva, 2 közepes fej vöröshagyma tisztítva, negyedelve, 1 kávéskanál szárított majoránna, 1 mokkáskanál só, fekete bors A mártáshoz: 1,5 dl tejföl, 4 kávéskanál frissen reszelt, vagy eltett torma 1 evőkanál fehérborecet vagy más enyhe ecet, csipetnyi cukor, csipetnyi só
A tormamártás jellegzetes ízzel gazdagítja ezt a tálban sült ünnepi húsételt. Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 220 C fokra (gáznál 7-es). Öntse az olajat egy tepsibe és melegítse kb. fél percig a sütőben. Tegye bele a burgonyát, a répákat, és a hagymát, szórja meg a majoránnával, sózza, borsozza és keverje jól össze. Párolja a sütőben a zöldségeket 10 percig. A húst mossa meg, törölje le, sózza, borsozza és tegye a tepsibe a zöldségek közé. Állítsa a sütőt 230 C fokra (gáznál 8-as) és süsse 25 percig. Mérsékelje a hőmérsékletet 180 C fokra (gáznál 4-es) és időnként megforgatva süsse még 32-36 percig, ha angolosan, 40-44 percig, ha közepesen és 44-48 percig, ha jól átsütve szereti. Vegye ki a tepsit a sütőből, és alufóliával lazán takarja be. Pihentesse 15 percig, és csak ezután vágja fel! A mártáshoz keverje össze a tejfölt, a tormát, az ecetet, a cukrot és a sót. Tálalásnál rendezze a zöldségeket és a húst egy tálra, és a mártással együtt kínálja.