HTML

csak en

Friss topikok

  • Palmalegyezo: köszönöm, de elment a kedvem tőle...teljesen... (2014.11.01. 23:22) Jóó éjt:-)
  • Turmixoló: Gyönyörű. (2014.08.02. 20:02)
  • Blue Ocean: Pl pont neked!!!!!!! Szeretném! (2014.04.01. 18:24)
  • Blue Ocean: :-D (2014.03.26. 12:16)
  • Heni(mano): az én macskám is ezt csinálta,mikor kicsi volt:) Ma már az ölembe se fér el akkora:) Mármint a fiú... (2014.03.22. 09:06)

Címkék

2007.07.01. 07:59 Palmalegyezo

Ismerd meg, hogy a nap melyik időszakában mihez ad optimális támogatást a szervezeted, mert így mindig csúcsformában lehetsz, mindig a legjobbat hozhatod ki magadból. Ismerd meg tested belső óráját, mert akkor ahhoz igazíthatod a teendőidet és a programjaidat, hogy a nap melyik időszakában mihez ad optimális támogatást a szervezeted. Így mindig csúcsformában lehetsz, mindig a legjobbat hozhatod ki magadból. Ha most elkezded, már napokon belül erősebbnek, energikusabbnak és sikeresebbnek fogod érezni magad.
7 ÓRA

Az elmúlt néhány órában már emelkedik a stresszhormonok szintje, miközben az alvási hormonoké csökken. Nő a testhőmérséklet, gyorsul a szívverés, a testben lévő enzimek egyre aktívabbakká válnak, ami serkenti az anyagcserét és az agyműködést.
Igyál sok vizet!
Bár a vese tevékenysége lelassul éjszaka, a bőr párolgása és a légzés épp elég folyadékveszteséget okoz. Ezért kezdd a napot egy nagy pohár szobahőmérsékletű vízzel, adj hozzá kevés citromlevet a máj felébresztéséhez!
Nézz a fénybe!
Ha nehezen térsz magadhoz, nézz ki tíz percig az ablakon! A természetes fény ugyanis elnyomja az alvást segítő melatonint, így sokkal éberebbé válsz.
Nyújtózz!
Nem a legalkalmasabb időszak ez a testmozgásra. Az izületek és az izmok alacsony hőmérséklete, valamint az éjszakai mozgáshiányból eredő merevség fokozza a sérülésveszélyt. Ráadásul az éjszaka beszűkült légutak miatt lassúbb az oxigénfelvétel. Kezdd a napot óvatos, jóleső nyújtózással, nyújtással vagy jógával! Ha reggel szeretsz futni, akkor előtte jól melegíts be!
Reggelizz, mint egy király!
A reggeli a nap legfontosabb étkezése, mivel ez indítja el az anyagcserét. Ha reggelire fogyasztod el a napi kalóriaadagod nagy részét, kevésbé leszel hajlamos a hízásra. A fehérje segíti a tirozin nevű aminosav felszívódását, ami serkenti az agyműködést és éberebbé tesz.
10 ÓRA

Az átlagos testhőmérséklet még mindig emelkedik, és ilyenkor vagy a legéberebb. A délig tartó időszak a legalkalmasabb szellemi tevékenységre, feltéve, hogy az éjszaka megfelelően pihentél, és rendesen reggeliztél. Viszont az érzelmi állapot viszonylag alacsony szinten van.
Használd az eszed!
A nehezebb szellemi tevékenységet igénylő feladatokat, vizsgákat és a fontosabb találkozókat is erre az időpontra időzítsd!
Nassolj energiát!
Az energiaszint délelőtt apadni kezd, és csökken a vércukorszint is. Ha nem reggeliztél rendesen, ilyenkor ingerlékeny vagy letargikus lehetsz. Bár a cukros ételek, hirtelen megemelve a vércukrot, azonnali energialöketet adnak, de utána nagyarányú visszaesés következik. Válassz proteinben gazdag nasikat - diót, mogyorót, magvakat vagy joghurtot - , hogy egyenletes legyen az energiaellátás. És ne felejts el sok vizet inni!
Használj természetes hangulatjavítókat!
Ha rossz a kedved, illóolajak segítségével javíthatsz a hangulatodon. A bergamot, a jázmin, a rózsa vagy a zsálya olaját tedd párologtatóba, vagy zsebkendőre cseppentve lélegezd be mélyen!
13.30 ÓRA

A vércukorszint ismét esik - itt az ideje egy jó kis ebédnek. Nélküle az adrenalinszinted és a testhőmérsékleted csökken, ezért fáradtnak és tunyának érzed magad. A hibák elkövetésének a délután a legvalószínűbb időszaka, ezért ekkor csak egyszerűbb feladatokat végezz! Ilyenkor jelentkezhet a feszültség okozta fejfájás, mivel a fej, a nyak és a váll izmai lemerevednek az ülőmunkától.
Ebédelj, mint egy polgár!
Délutáni teljesítményedet növelheted, ha fehérjében gazdag ebédet fogyasztasz, tojást, sajtot, halat, hüvelyeseket. A protein emeli a tirozin, és a szellemi energiával kapcsolatban álló dopamin mennyiségét
Szedj vitamint!
Az ebédidő a legmegfelelőbb arra, hogy bevedd szokásos vitaminjaidat, mivel étellel együtt jobban felszívódnak. Különösen a B-vitamin bevételét ne halaszd későbbre, mert különben rémálmokkal teli, nyugtalan éjszakád lehet.
Sziesztázz!
Ha teheted, ebéd után húsz percre pihenj le, mert ettől valósággal újjászületsz, de legalább próbálj meg egy kis időre egyedül maradni.
Mozogj egy kicsit!
Ebéd után a legjobb a kéz és a szem koordinációja. Ilyenkor valószínűleg nem vágysz kimerítő testmozgásra, de már a tempós séta is megemeli a testhőmérsékletet és az adrenalinszintet. Minél többet legyél természetes fényben, friss levegőn!
Győzd le a fejfájást!
Ha stressz okozta fejfájásod van, masszírozd meg az arcodat, nyakadat, fejbőrödet, ez segíti az izmok ellazulását. A levendula, a majoránna és a borsmenta illóolaja is enyhülést hoz: tegyél néhány cseppet egy zsebkendőre, és lélegezd be! A levendulaolajat a halántékodba is masszírozhatod.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://melindaaah.blog.hu/api/trackback/id/tr825959430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rüya 2007.07.01. 11:08:02

Igyekszem betartani :) Szép vasárnapot!! Pusz

ametiszt 2007.07.01. 12:26:08

szép vasárnapot! ölellek

bogyo 2007.07.01. 12:54:12

Vidám szép vasárnapot .

Sugi 2007.07.01. 13:31:31

Legyen csodaszép délutánod:)Puszillak:)

Blue Ocean 2007.07.01. 13:52:37

Köszönöm!:-))
süti beállítások módosítása