Csülkös bableves
Hozzávalók, négy személyre:
1 db füstölt csülök (kb. 80 dkg)
1 bögre tarkabab
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors, babérlevél, pirospaprika
tejföl, ecet
Rántáshoz: liszt és olaj.
Elkészítés:
A füstölt csülköt és a babot hideg vízben feltesszük főni a hagymával, fokhagymával és babérlevéllel. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket. Ha a csülök megpuhult, kiemeljük a levesből, a csontot kivesszük és a húst kockára vágjuk. Zsemleszínű rántást készítünk, tűzről lehúzzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát és pirospaprikát, majd simára keverjük, és ezzel sűrítjük levesünket. Visszatesszük a kockára vágott csülköt, ízlés szerint tejföllel vagy ecettel ízesítjük.
Ez a mai ebéd.:-)