HTML

csak en

Friss topikok

  • Palmalegyezo: köszönöm, de elment a kedvem tőle...teljesen... (2014.11.01. 23:22) Jóó éjt:-)
  • Turmixoló: Gyönyörű. (2014.08.02. 20:02)
  • Blue Ocean: Pl pont neked!!!!!!! Szeretném! (2014.04.01. 18:24)
  • Blue Ocean: :-D (2014.03.26. 12:16)
  • Heni(mano): az én macskám is ezt csinálta,mikor kicsi volt:) Ma már az ölembe se fér el akkora:) Mármint a fiú... (2014.03.22. 09:06)

Címkék

2008.03.12. 06:55 Palmalegyezo

Több szeretetet kapni
1. Fedezzük fel a rejtett szeretetet

A rideg szavak, a kritika, sőt gyakran az apróbb csalások mögött is gyakran a szeretet rejtőzik, állítják a kutatók. Gondoljon azokra az érzésekre, amik édesanyja mindent jobban tudása mögött megbújnak. ő az, aki gondot csinál magának abból, hogy a gyermeke boldoguljon; úgy válaszoljon neki, hogy abban benne legyen, tisztában van gondoskodási szándékával. A szemrehányó szavak: „Hol voltál ilyen sokáig?” nem jelentenek mást, mint féltést.
2. Ne kívánjunk túl sokat

Akkor bizonyosan többet fogunk kapni. Mindenekelőtt igaz ez a beszédre. Ne követeljünk választ. Sokkal jobban hangzik: „Nem volna kedved erről valamit elmesélni?” Hagyni kell, hogy a másik a maga tempójában reagáljon. Egy férfinek szüksége van a támogatásra, amit leginkább azzal adhat meg neki a nő, ha meghallgatja. Figyeljen rá, bólogasson, ahelyett, hogy azonnal válaszolna vagy türelmetlenül rákérdezne, inkább ismételje meg, amit mondott. És ha még mindig nem érzi a bátorítást, bizonyosan segít a következő mondat: „Örülök, hogy ezt elmondtad, most már jobban meg tudlak érteni. Nyitottabbá, szeretetteljesebbé válik.
3. Szívjuk magunkba a melegséget

Barátokat vendégelünk, szépen megterítettünk, finomságokat készítettünk – mindenki mindennel elégedett. Akkor egy pillanatra dőljünk hátra a székben, figyeljük meg, mennyire örülnek vendégeink, és szívjuk magunkba a szép este melegét. Tekintsük ünnepnek ezeket a pillanatokat, amelyekben emelkedett érzések töltenek el, mert ezek azok a semmivel nem helyettesíthető ritka pillanatok, amelyek különös kisugárzásukkal melengetik a szívet.
4. Kérjük a másik segítségét

A nők visszariadnak a segítségkéréstől. Ismerje be, ha bajba került. Ön is a másik mellett áll, ha neki arra szüksége van. Hívjunk fel telefonon valakit, akár egy barátnőt. Beszéljünk magunkról, a problémánkról. Az őszinte panaszt senki sem fogja elutasítani.
5. Tisztázzuk a problémákat

A nők általában másoknak panaszkodják ki magukat, mert a társukat kímélni akarják. Azonban ez belső eltávolodást von maga után, és megakadályozza a tisztázást. A szerelemszakértő tanácsa, hogy a gőzt soha ne egy harmadiknál engedjük ki. Lassan ható méreg, ha a partnerre vagy az anyósra panaszkodunk; és még inkább tartósítja a boldogtalan helyzetet. Legyen bátorsága és tisztázza a problémákat közvetlenül az érintettekkel. Ez a szeretet bizonyítéka.
6. Selejtezzünk!

Mégpedig az ismerőseinkből. Sokkal több szeretetben lesz részünk, ha megszabadulunk azoktól, akiktől nem kapunk szeretetet, csak rabolják az energiánkat. Ha az ilyen embereket nem tudja elkerülni, hívjunk meg velük együtt olyanokat, akik „méregtelenítően” hatnak. Szórjuk ki magunk körül azokat a tárgyakat is, amelyeket ezektől az emberektől kapott. Csak olyasmit tartsunk meg, ami örömet okoz – legyen az akár ember, akár tárgy.
7. Boldogságtároló

Vezessünk naplót: minden este írjuk be az elmúlt nap három legtöbb örömet okozó eseményét. Az írásnak különleges hatása van: a boldogságos pillanatok tudat alatt rögződnek. És az ismétlés révén naponta alakul a személyiség. Derűsebbé válunk, fogékonyabbak leszünk a boldogságra – és egyidejűleg több boldogságot és szeretetet sugárzunk ki. És ehhez mindössze 10 percre van szüksége naponta. Egy év alatt 1000 boldog pillanatot is rögzíthetünk a naplóban! Ez tulajdonképpen a boldogság, a szeretet edzése.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://melindaaah.blog.hu/api/trackback/id/tr665958543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

margit2 2008.03.12. 14:51:54

Igen, a szeretet nagyon fontos! Adni, de kapni is jó!!! %smile%

Ciprus 2008.03.12. 15:41:50

Szia, Blue:) szép napot:D nagyon szép az uj rucid:D

bogyo 2008.03.12. 20:52:22

Szép álmokat !!!!!!

zolderdo 2008.03.18. 15:54:37

Ez itt nagyon tetszik nekem:)
süti beállítások módosítása