HTML

csak en

Friss topikok

  • Palmalegyezo: köszönöm, de elment a kedvem tőle...teljesen... (2014.11.01. 23:22) Jóó éjt:-)
  • Turmixoló: Gyönyörű. (2014.08.02. 20:02)
  • Blue Ocean: Pl pont neked!!!!!!! Szeretném! (2014.04.01. 18:24)
  • Blue Ocean: :-D (2014.03.26. 12:16)
  • Heni(mano): az én macskám is ezt csinálta,mikor kicsi volt:) Ma már az ölembe se fér el akkora:) Mármint a fiú... (2014.03.22. 09:06)

Címkék

2008.11.09. 07:51 Palmalegyezo

A szódabikarbóna jótékony hatása

Gyakran megfeledkezünk róla, hogy a legegyszerűbb megoldások, gyógymódok olykor a leghatékonyabbak. A régi, jól bevált "házi szerek" közül tartunk otthon példádul szódabikarbónát? Ha nem, rosszul tesszük.

Figyelembe véve a szódabikarbóna sokrétű jótékony hatását, szerteágazó felhasználási lehetőségeit, csodálkozhatunk rajta, miért nem lapul ott a gyógyszeres fiókban vagy a konyhaszekrény polcán minden háztartásban.

Nagymamáink mellette tették le a voksukat, és nem tévedtek. A szódabikarbóna meglepően sokféle módon alkalmazható: a konyhában, főzéskor, a háztartásban számos helyen, de különösen gyomorégés, emésztési gondok ellen, és a kellemes lehelet, a fehérebb fog célja sem áll messze tőle. Emellett gazdaságosan felhasználható por - mindig tartsunk belőle otthon!

Íme néhány ok, amiért a szódabikarbóna rendszeres használata ajánlható:

Tisztítja a kezet

Nedvesítsük be a kezünket, és enyhén dörzsöljük be szódabikarbónával, mintha csak beszappanoznánk: meglepődve tapasztalhatjuk, hogy kezünk bőre tiszta és lágy lesz tőle. Ha pedig fehéríteni szeretnénk a körmeinket, körömápolás előtt áztassuk be egy tál langyos vízbe, melyhez három evőkanál szódabikarbónát adtunk.

Páratlan a kellemetlen illatok megszüntetésében

Noha szagtalan, a szódabikarbóna egyik jó tulajdonsága, hogy képes elnyelni a legzavaróbb illatokat is, mert semlegesíti a baktériumok okozta savas anyagokat. Hasznos a hűtőben, a beépített szekrényben vagy akár megszokott dezodorunk helyett is. Egy kevés port bedörzsölünk a hónaljunkba vagy a lábfejünkbe, és máris elfelejthetjük az izzadságszagot. Beszórhatjuk a cipőnkbe is, majd hagyjuk állni benne egész éjszaka: nemcsak, hogy szagtalanítja a lábbelit, de megakadályozza a későbbi lábgombásodást is.

Könnyíti az emésztést

Gyomorégést, nehéz emésztést tapasztalunk egy-egy kiadós étkezés után? Könnyen segíthetünk rajta! Oldjunk fel egy kávéskanál szódabikarbónát egy pohár vízben, és igyuk ki egy hajtásra! Ilyenkor olyan puffadást enyhítő oldatot kapunk, mely lúgos kémhatásának köszönhetően stabilizálja a pH-értéket, és megszünteti a túlzottan savanyú kémhatást. Az arra érzékeny személyek számára főzés közben is tehetünk egy késhegynyi szódabikarbónát az ételbe, amitől a nehezen emészthető vagy savas hatású hozzávalók (paradicsom, gyümölcsök stb.) könnyebben emészthetők lesznek.

Fertőtlenít

Rendszerint nem is gondolunk rá, de a fésűk, kefék, manikűrkészlet, smink-ecsetek, szivacsok és más hasonló eszközök a baktériumok melegágyai lehetnek. Alapos tisztítás, fertőtlenítés céljából tegyük azokat speciális áztató-lébe: egy mosdókagylónyi vízbe keverjünk 8 evőkanál szódabikarbónát. Hagyjuk benne állni tisztítandó, ilyen jellegű tárgyainkat egy éjszakán át, majd öblítsünk másnap reggel.

(www.patikamagazin.hu)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://melindaaah.blog.hu/api/trackback/id/tr625958321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati 2008.11.09. 15:16:28

De jó ötletek! Megint tanultam!!! Köszi!!

ansa 2008.11.09. 18:51:11

az uccsót nem tudtam, de tök jó!!

Dédike 2008.11.10. 07:48:05

Jó,hogy leírtad az ifjuságnak. Az öregek automatikusan használják,és fel sem tűnik nekik, mert így látták otthol.

amerika24 2008.11.10. 08:49:12

Hát igen...nekem mindig van otthon!:)És sok mindenre használom...valamelyik nap egy fehér ruhadarabot áztattam benne...és láss csodát! Hófehér lett!!!:) Szép hetet kivánok!:)

zolderdo 2008.11.13. 21:11:11

Nekem van itthon,de nemigen használom.Köszi az ötleteket:)
süti beállítások módosítása